Gyakori coaching témák

tengerA coachingnak is rengeteg típusa létezik már. Első körben érdemes elkülöníteni a business- és  a life coachingot. Nevéből is adódik, hogy az utóbbi az egyén életében felmerülő helyzetekkel, eseményekkel, állapotokkal foglalkozik.

Beszéljünk most erről, bár azt gondolom, hogy nagyjából ahány ember, annyi különböző konkrét téma! 🙂 Egy dolog biztos az ember életében, ez pedig a változás. Ezzel nem is mondtam újat, azt gondolom. Fontos, hogy megtanuljuk jól kezelni… Bármilyen változás, elakadás kezelése is lehet egy coaching folyamat célja.

Talán a legfontosabb coaching téma az önismeret. Azt gondolom, nincsen coaching folyamat önismeret fejlesztés nélkül. Bármi is legyen a folyamat témája és a cél, ezt nem lehet “megúszni”. A coach segít, de mindig az egyénnek kell dolgoznia önmagán, ezt sosem lehet eléggé hangsúlyozni. Pont ezért ad a siker önbizalmat, mert az ügyfél megtapasztalja, hogy képes arra, amit eltervez.

Munka-magánélet egyensúly. Talán ez az a téma, ami nemcsak a life coachingban, hanem business coachingban is az egyik leggyakoribb. Nem találkoztam még olyan szervezetfejlesztési projekttel, ahol ez ne merült volna fel. Tapasztaltam is az évek során, illetve olvastam is róla pro és kontra is. Én inkább azt mondanám, hogy az a fontos, hogy az ügyfél megtalálja a  számára megfelelő harmóniát a kettő között.

Anyák/nők különböző szerepekben. Mondhatnák, hogy lerágott csont… És mégsem, hiszen minden élethelyzet más. Nem titkoltan az egyik kedvenc témám, már több, mint 10 évvel ezelőtt a főiskolán elég sokat kutattam a témában, az egyik szakdolgozatom témája is erről szólt.

Karrier. Több évnyi HR tapasztalattal a hátammögött mondhatom, hogy örökzöld.

Életmódváltás. Nem, nem a fogyókúrára gondolok elsősorban, bár természetesen az is ide tartozik. Érdemes azt megkülönböztetni, hogy belső indíttatásra történik-e, vagy külső behatás miatt (pl. költözés, betegség, stb.).

Életközépi válság. Nem a kapuzárási pánikra gondolok. Ezen mindenki átmegy, olyan, mint a kamaszkor, nem lehet kikerülni. Azonban nem mindegy, hogy tudatosan átevezünk rajta, vagy csak sodródunk a hullámzó tengeren …

Döntéshozatal. Ez tipikusan az a téma, amikor akár 1-2 alkalmas konzultáció is elegendő lehet egy fotosabb döntés előkészítésre.

Párkapcsolat. Néhány esetben azt gondolom, hogy elég egy coaching folyamat az ügyféllel a cél eléréséhez, azonban ez lehet annyira komplex téma, hogy szükséges a másik fél részvétele is erre specializálódott szakember bevonásával.

Időgazdálkodás, hatékonyság. Talán ezzel mindannyian küzdünk, csak van , aki bevallja és van, aki nem. Aki profin űzi, azok is belátják, hogy mindig lehet jobban csinálni. Nincsen rá “dobozos” módszer, mindenkinek saját magának kell megtalálnia a számára megfelelő megoldásokat.

Konfliktuskezelés. Mindennapjaink része a különböző szintű konfliktusok, melyek kezelése hol egyszerűbb, hol nehezebb. A jó hír, hogy fejleszthető. Néha hátrány is lehet az erős empátiás készség, gondoltátok volna?

Motiváció. Talán ez az egyik legnehezebben megfogható téma, mert meglehetősen komplex jelenség. Lehet folyamat cél is, azonban része minden coaching folyamatnak és ülésnek is, hiszen alapvetően ezen áll vagy bukik a coaching folyamat sikere; ha az ügyfél nem kötelezi el magát a változás mellett, akkor nem lehet cél érni.

Minden coaching folyamatnak egy témára összpontostó célja van. Emellett azt remélem, hogy minden folyamat egyben hozzájárul egy tudatosabb, örömtelibb, kiegyensúlyozott életvezetéshez, és kialakul egy megoldás-fókuszú gondolkodásmód.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s